Hoe ga je aan de slag met talentontwikkeling?

Stacks Image 136
Wat leer je in deze cursus?
Organisaties werken meestal met een gesprekscyclus. Ontwikkeling van medewerkers is gericht op het verbeteren van dat wat niet goed gaat. Werkt een organisatie met competenties dan ligt ook hier het accent op verbetering. Herkenbaar?

Omdat deze systemen vaak een dwingende structuur hebben, lijkt er geen ruimte voor talentontwikkeling. “Nóg meer huiswerk!” zullen leidinggevenden roepen. “Nog meer afvinklijsten!” zullen hr-adviseurs zuchten. “Nog meer gedoe!” zullen medewerkers denken.

Voor wie is deze workshop?
Het maakt niet uit wie je bent: hr-adviseur, een leidinggevende of zelfs een medewerker! Talentontwikkeling starten in je organisatie kan hier en nu. Deze workshop maakt duidelijk hoe.

Opbouw
We gaan onderzoeken wat mogelijk is op het gebied van talentontwikkeling. We werken hierbij vanuit drie stappen.

Stap 1
We leggen uit wat talenten zijn, hoe je ze kunt herkennen en wat de voordelen zijn. We kijken naar het verschil is tussen competenties en talenten. Ellen van Waaijen heeft een ruime ervaring met talentontwikkeling. Ze vertelt welke energie er vrij komt als je start met tegen mensen te zeggen waar ze goed in zijn. Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden die talentontwikkeling biedt. En ze belicht een aantal instrumenten die je kunt inzetten om talenten van medewerkers in kaart te brengen. Ook licht ze toe dat het helemaal niet veel geld hoeft te kosten om aan de slag te gaan.

Stap 2
We maken een inventarisatie van de organisatie waar jij werkt. Hoe zijn zaken geregeld? Wat is er vastgelegd in functieprofielen, competentieprofielen? En wordt er gewerkt met een gesprekscyclus en hoe is die ingericht? Is er bijvoorbeeld een digitaal systeem waarin van alles moet worden ingevoerd? En hoe blij zijn medewerkers en leidinggevenden met de gesprekscyclus. Ook kijken naar welke richting de organisatie op gaat of op wil gaan. Wat is de focus? Moet het meer naar buiten gericht in verbinding met de klant? Efficiënter? Is er behoefte aan eigenaarschap? Of is de wens dat de organisatie sneller inspeelt op veranderingen? Of alles tegelijk?

Stap 3
Hier maken we de verbinding tussen stap 1 en stap 2. We gaan bekijken welke strategie je kunt inzetten om aan de slag te gaan met talentontwikkeling. En dat kan variëren van een pilot, of gewoon starten zonder iemand iets te vertellen (onder de radar!) tot en met het maken van visie op leren en ontwikkelen en de rol die talentontwikkeling daarin speelt. Je eindigt met een plan van aanpak: een aantal concrete acties waar je morgen mee aan de slag kunt.

Wat levert deze workshop je op:
• Up-to-date op het gebied van talentontwikkeling en wat daarin gebeurt
• Een verbinding tussen waar je organisatie zich bevindt en wat talentontwikkeling daaraan kan bijdragen
• Een concrete aanpak van stappen waarmee je aan de slag kunt.
Op basis van deze workshop kun je (naar wens) beslissen of je eventueel vervolgsessies wilt, een begeleidingsknipkaart of een terugkomdagdeel.
Duur
Deze cursus duurt een dagdeel: 9.00 tot 15,00 uur

Aantal deelnemers
5 tot 15 deelnemers

Trainers
Ellen van Waaijen en Peter Steenkamer (Afhankelijk van de groepsgrootte aangevuld met 1 of 2 trainers uit de KR8 Academie)
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Ellen van Waaijen

Stacks Image 140
Wanneer ga jij fluitend naar je werk? En wanneer is de dag omgevlogen? Wat zijn de activiteiten waarmee jij je team kan versterken? Maar ook, waar zie je tegenop? Wanneer lijkt de dag een week te duren en wat laat je een ander in je team liever doen dan dat je het zelf moet doen?
Dit zijn vragen die ieder (werkend) mens) zichzelf regelmatig zou moeten stellen: doe ik elke dag waar ik goed in ben? Als loopbaandeskundige en trainer ben ik gefascineerd door de unieke kwaliteiten van mensen. Met energie en enthousiasme begeleid ik mensen in het ontdekken van talenten. In teams en met individuen, om nog beter te worden waar je al goed in bent. En ik geniet van elk klein stapje dat ik iemand zie zetten.