Remko van der Drift

Stacks Image 16
Ik ben faalkundige. En daarnaast ben ik teamcoach en eigenaar van het Instituut voor Faalkunde. Ik breng teams en organisaties op een energieke, open en scherpe manier in beweging. Mijn instrumenten komen uit het improvisatietheater, provocatief coachen en appreciative inquiry. Ik hou van de combinatie van deze methodes, oefeningen en reflectie, want het maakt beweging los met een lange en positieve nawerking.

Na het afronden van mijn studie Personeelsmanagement ben ik in 1995 als trainer, en later als leidinggevende, gaan werken bij de Kindertelefoon. In 2000 richtte ik mijn eigen bureau op. Ik ben trouwens ook nog bijna twintig actief geweest als internationaal dj en dance producer.

Eerder schreef ik het boek: Fouten maken moet! Maar 'Fouten maken moet’ is iets te gemakkelijk gezegd. Het lijkt net alsof het maken van fouten het doel is. En dat klopt niet. Fouten maken is een middel. Het helpt je om je volledige potentieel te benutten. Daarom schreef ik een nieuwe versie. Dit boek is niet gericht op teams en samenwerken zoals de eerste versie, maar op persoonlijke issues rondom falen en hoe je moed krijgt om deze op te lossen. Want om echt het allerbeste uit jezelf te kunnen falen, heb je moed nodig. De ‘t’ van ‘Fouten maken moet’ moest dus een ‘d’ worden: ‘Fouten maken moed’.
Stacks Image 58
Stacks Image 33
Stacks Image 31
Stacks Image 29
Stacks Image 64
Spaans leren, want fouten maken moed
'Focus op leren in plaats van moeten presenteren' en 'de moed om dom te durven lijken'. Hieronder een aantal filmpjes met faalkundige inzichten van Remko van der Drift.