Hettie Graafland

Stacks Image 294
Meer bereiken door anders te handelen

Toestanden op je werk
Als leidinggevende, projectleider of teamcoördinator heb je je handen zo vol aan brandjes blussen, vergaderen en andere dagelijkse ‘toestanden’ dat je pas ’s avonds thuis je overstromende mailbox kunt wegwerken. Nadenken over die zogenaamde stip op de horizon voor je afdeling schiet er al helemaal bij in. Net als, als je niet uitkijkt, de leuke dingen van het leven; sporten, ontspannen, tijd voor je geliefde(n). Jouw rol is om andere mensen aan het werk te houden, maar je werkt zelf het hardst van iedereen. Het knaagt aan je: waar is het misgegaan?

Het is maar een voorbeeld, in dit geval over te veel werk - of te veel van het verkeerde soort werk. Misschien herken je het ook als je geen leidinggevende maar adviseur of een ander soort teamlid bent. Toestanden op het werk zijn er in alle soorten en maten - de samenwerking met collega’s loopt stroef, je barst van de goede ideeën maar krijgt niemand warm, je komt ’s avonds niet los van de werkstress. Soms helpt het om er van afstand naar te kijken, met iemand van buiten je werkkring. Is dat misschien ook waarom je dit stukje leest?

Wat doe ik?
Ik help je inzicht te krijgen in wat je zelf kunt doen om anders te handelen en daardoor meer te bereiken in je werk. Ik stel vragen die je zelf niet had bedacht en laat je stilstaan bij zaken waar je in je eentje snel aan voorbij zou gaan. Zo kom je tot andere inzichten en kun je , als zich weer eens een ‘toestand’ voordoet, bewust ander gedrag inzetten. Daardoor verspil je minder tijd en energie en bereik je meer.

Over mij
Mensen beschrijven mij als praktisch, warm, stevig en veelzijdig. Ik heb tien jaar als opleider en beleidsmedewerker bij de gemeente Amsterdam gewerkt (over gedoe gesproken! ☺) en ben daarna voor mezelf begonnen, eerst als journalist en de laatste jaren als communicatietrainer en coach. Die brede werkervaring helpt me nu om mensen te coachen. (En oké, levenservaring helpt ook). Spreekt dit je aan? Dan begeleid ik je graag bij de hobbels in jouw werk.
Jouw individueel leertraject
1 tot 5 gesprekken

Duur
De gesprekken duren gemiddeld 1,5 uur

Locatie
Amsterdam
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl