Vergroot je invloed

In zes stappen naar meer overtuigingskracht -
praktische eendaagse training – alléén bij de KR8 Academie!
Wat leer je in deze cursus?
Wil jij als professional je invloed vergroten?
Herken je dat? Je komt met een ijzersterk voorstel, maar je krijgt niet al je collega’s mee. Je weet best welke kant het op moet, maar lang niet iedereen is overtuigd van je gelijk. Je hebt vaak goede ideeën, maar ze aan de man krijgen blijkt een vak apart.
Hoe krijg je anderen gewonnen voor jouw plannen, producten of ideeën? Hoe zorg je ervoor dat mensen ‘ja’ zeggen tegen jouw voorstel? Welke technieken zijn er om iets van een ander gedaan te krijgen? Overtuigingskracht zit hem in zes principes, blijkt uit jarenlang onderzoek van de beroemde Amerikaanse hoogleraar Dr. Robert B. Cialdini. Het boek dat hij erover schreef, Invloed – De zes geheimen van het overtuigen, werd een wereldwijde bestseller (meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht, vertaald in 26 talen). De Kr8 Academie vertaalde zijn principes in een praktische training waarmee je je professionele invloed vergroot.
Stacks Image 125
Hettie Graafland en Peter Steenkamer kregen les van de Amerikaanse professor in marketing en psychologie Robert Gialdini die alles vertelde over de zes geheimen van overtuigen.
De zes principes:
1. Wederkerigheid
‘Als jij iets doet voor mij, doe ik iets voor jou.’ Wil je invloed uitoefenen, wees dan de eerste die geeft. Bedenk wat mensen nodig hebben en geef dat.
2. Commitment en consistentie
Mensen willen leven in overeenstemming met hun woorden, daden en principes. Zorg er dus voor dat ze openlijk en vrijwillig beloftes doen die in lijn liggen met jouw ideeën.
3. Sociaal bewijs
Mensen beslissen op grond van wat personen die op hen lijken, doen in die situatie. Ben je manager? Overtuig mensen dan niet zelf, maar via collega’s die op deze mensen lijken en die al overtuigd zijn. Dat heet ‘sociaal infecteren’.
4. Autoriteit
Mensen zijn geneigd in te stemmen met een autoriteit. Je autoriteit zit ‘m behalve in expertise ook in bijvoorbeeld je taal- en stemgebruik.
5. Sympathie
Mensen zeggen eerder ‘ja’ tegen iemand die ze sympathiek vinden. Dat heet ook wel de gunfactor. Aardige mensen komen het verst!
6. Schaarste
We hechten veel waarde aan wat moeilijk te verkrijgen is. Leg hetgeen jouw voorstellen uniek maakt, dus als eerste op tafel, dan krijg je mensen makkelijker voor je ideeën gewonnen.

We gaan in deze training uitgebreid in op de zes principes. Maar dit is het geen masterclass of een passief hoorcollege! We gaan met ieder principe actief aan de slag. Je gaat met je overige deelnemers een vertaalslag maken: hoe kun jij dit principe inzetten in de praktijk? En wanneer ben jij er in het werk of privé “ingetrapt”? En ja, er mag ook gelachen worden! En natuurlijk: samen bedenk je toepassingen om zo meer voor elkaar te krijgen in je werkpraktijk.
Na deze training kun je dus de zes technieken herkennen en effectief toepassen in werksituaties. Bovendien, en dat is ook heel handig, herken je het als anderen deze technieken op jou willen toepassen en leer je wat je dan kunt doen. Het mes snijdt dus aan twee kanten: je vergroot je eigen invloed en bepaalt zelf hoeveel invloed anderen op jou hebben!
Voor wie?
De training is bedoeld voor iedereen die zijn invloed wil vergroten: leidinggevenden, projectleiders, adviseurs en ‘gewone’ professionals. De technieken van beïnvloeding zijn toe te passen in de profit- én non-profitsector.

Dit Engelstalige animatiefilmpje hieronder geeft een voorproefje van de zes principes van beïnvloeden.
Duur
1 dag

Aantal deelnemers
12 (minimum) - 16 (maximum)
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Hettie Graafland

Stacks Image 38
Het boek van Cialdini heeft me veel geleerd. Ik realiseerde me dat ik zelf vaak verleid ben om dingen te doen of te kopen, zonder dat ik me daarvan bewust was! Nu herken ik dat snel en bepaal ik zelf hoe ver ik daarin meega. Mijn eigen overtuigingskracht is trouwens ook gegroeid. De zes technieken van Cialdini zijn enorm herkenbaar. En onze training helpt je ze in praktijk te brengen, zodat je professionele invloed groeit!