Tekst mét effect

Wat leer je in deze cursus?
Schrijf je veel voor je werk? En vergt dat schrijfproces meer bloed, zweet en tranen dan je lief is? Zit een onderwerp glashelder in je hoofd en krijg je het toch niet goed op papier?

Vaak kunnen we het haarscherp vertellen, maar iets op schrift stellen is een ander verhaal. Dat geldt bij langere teksten als een projectplan of beleidsstuk, maar ook in zogenaamd simpele e-mails of verslagen kun je verstrikt raken. Hoe zorg je dat je boodschap overkomt bij de lezer? Hoe geef je een tekst kop en staart? Wat kun je doen om het schrijfproces te vergemakkelijken?
In de maatwerktraining Tekst mét effect leer je hoe je beter kunt worden in het schrijven van zakelijke teksten – of het nu rapporten zijn, beleidsnotities, e-mails, brieven of notulen. Theorie en oefeningen wisselen elkaar af. De trainer maakt hierbij gebruik haar schrijfervaring als beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam. En haar jarenlange ervaring als journalist voor onder meer Intermediair, Opzij en Management Scope.

Pluspunten van de training:
• De inhoud wordt precies afgestemd op de leerbehoefte van de deelnemers.
• Je leert zowel over schrijftechnieken als het schrijfproces.
• Je krijgt persoonlijk feedback op stukken die je zelf geschreven hebt.
• Je oefent op basis van je eigen teksten en die van andere deelnemers.
• Je krijgt checklists mee, zodat je de belangrijkste handvatten voor zakelijk schrijven altijd bij de hand hebt.
Duur
Deze cursus bestaat uit 1 centrale trainingsdag en een individuele terugkoppeling op eigen tekst

Voor wie
Professionals die veel schrijven voor hun werk en die betere teksten willen schrijven in minder tijd
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Hettie Graafland

Stacks Image 47
Hettie Graafland is zelfstandig gevestigd trainer en adviseur. Zij schreef ruim tien jaar als journalist voor onder meer Intermediair, Opzij en Management Scope en heeft daarnaast ruime ervaring in het redigeren van teksten. Voor die tijd was Hettie beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam.
deelnemers over deze cursus
Goede opfrisser van bestaande kennis.

Ik denk meer na over wat ik nu eigenlijk met een tekst wil. En vooral wat de lezer ermee moet. Schrijf ik alleen een mededeling of een advies? De training maakt je scherper.

Al schrijf ik niet zoveel - ben vooral van de cijfers - ik wilde naar deze cursus omdat ik ervan wil leren. Dat is ook gebeurd. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe belangrijk het is dat de opdracht die je krijgt, duidelijk is. Daar moet ik veel meer om vragen, ik moet het checken bij de ander: ‘Is dit wat je bedoelt?’

Wat me zeer goed beviel was de individuele aandacht.

De checklists bij de cursus zijn handig. Ter voorbereiding op de individuele feedbacksessie haalde ik ze weer tevoorschijn. Ik zat net te worstelen met de formulering van een e-mail. Ik las de checklists door en dacht: ‘Het staat er gewoon in!’ Je moet jezelf soms dwingen het te gebruiken.

Een goede training. Veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het herkenbaar wordt. De training geeft nieuwe inzichten die in het dagelijks werk goed inpasbaar zijn