Samenwerkingstaal

Wat leer je in deze cursus?
Je weet hoe je een gesprek voorbereidt. En tijdens een gesprek ben je prima in staat om te luisteren, samen te vatten en door te vragen. Toch bereik je niet altijd het resultaat dat je voor ogen had. Je wilt graag samenwerken, maar het komt niet helemaal uit de verf. Hoe komt dat? En wat kun je daar aan doen?
Tijd voor een cursus Samenwerkingstaal! Hier leer je hoe effectief samenwerkt met collega’s, medewerkers, je leidinggevende of je klant. Iedereen werkt in z’n werk immers samen met anderen. Met het gebruik van de juiste gesprekstechnieken op het juiste moment kan dat nog goed lukken ook.
Technieken om samen te werken: dat klinkt wel erg abstract. Daarom enkele voorbeelden uit de praktijk:
• Je maakt een heldere, duidelijke afspraak met iemand, maar je weet dat die persoon in het verleden meermalen zijn afspraak niet is nagekomen. Maar je wilt ook niet argwanend overkomen! Hoe stel je die negatieve ervaring uit het verleden op een beleefde manier aan de orde?
• Zeker bij wat lastiger gesprekken ben je geneigd door te praten, zelf antwoord te geven, drie vragen tegelijk te stellen. Het voelt bijna eng om een stilte te laten vallen. Durf je even niets te zeggen? Oefenen met de KOE! – Kaken Op Elkaar - maakt je bewust van de kracht van stiltes in gesprekken.
• Hoe krijg je iemand ‘mee’ in een gesprek? Hoe zorg je dat niet alleen jij, maar ook degene met wie je in gesprek bent, de draad vasthoudt? Door zo nu en dan – heel kort - het gesprek zelf onder de loep te nemen. Metacommunicatie is ‘praten over het praten’.
Zijn deze situaties herkenbaar?

Samenwerkingstaal gaat over ‘hogere’ gesprekstechnieken. De cursus zou dus ook ‘gesprekstechnieken voor gevorderden’ kunnen heten. Waar de deelnemers tegenaan lopen in hun dagelijkse praktijk, bepaalt welke technieken we precies gaan oefenen. Maatwerk dus!
Stacks Image 53
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Hettie Graafland

Stacks Image 38
LSD… gaap. Dat kennen we nu wel. Het wordt weer spannend als je oefent op – en ervaart - wat in een specifieke situatie écht werkt. Hoe meer voorbeelden de deelnemers geven van waar ze tegenaan lopen, hoe leuker en effectiever het wordt!