Presenteren volgens de laatste breininzichten

Wat leer je in deze cursus?
Hoe kun je als spreker effectiever communiceren en daardoor de resultaten voor jouw publiek vergroten? Dat kan door meer te spreken vanuit breininzicht. Uitkomsten van breinonderzoek geven ons meer inzicht in hoe we leren, luisteren en onthouden. Ze geven een onderbouwing van waarom wat werkt. Trainer Frowa Schuitemaker is van huis uit onderwijskundige en is bezig met onderzoek naar spreken met meer resultaat. Ze is lid van PSA Holland, de beroepsvereniging voor professionele sprekers.

De training ‘presenteren’ start met de interactieve presentatie ‘spreken vanuit breininzicht’ waarin Frowa een link legt tussen de tips van internationale professionele sprekers en de werking van het brein. In zeven stappen ontdek je hoe je kunt spreken met meer resultaat. Er is ruimte om aansluitend bij jouw leerwens te oefenen en te experimenteren op het gebied van presenteren. Wat helpt jou om door de groep als natuurlijke leider te worden ervaren? Welke trucs kan je inzetten, waardoor je prettiger voor een groep kunt staan? Wat werkt goed in PowerPoint en wat juist niet? Iedereen is verschillend, ontdek in deze training wat voor jou werkt als je presenteert.
Stacks Image 135
Duur
Deze cursus duurt een dag: 9.00 tot 17.00 uur
Belangstelling?
Iedere cursus van de KR8 Academie wordt op maat aangeboden. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Peter Steenkamer
06 - 22 51 42 87
petersteenkamer@live.nl

Frowa Schuitemaker

Stacks Image 129
Als spreker is het de kunst om te ontdekken hoe jij het beste presenteert, om te ontdekken wat jouw kracht is tijdens het presenteren en die kracht volop te benutten. Verder staan de toehoorders centraal. Het gaat erom hoe voor hen de kans groot is dat informatie blijvend kan worden opgenomen. En dat lukt als je weet welke principes daaraan ten grondslag liggen.
deelnemers over deze cursus
Erg leerzaam en goed in de praktijk toepasbaar.

Verbinding met je publiek is belangrijk, maar het begint met de verbinding met jezelf.

Erg behulpzaam de 7 stappen.

Praktische tips direct toepasbaar.

Meest waardevolle tip: welk doel heb jij? Welk doel het publiek?

Goede tips om anders naar een presentatie te kijken.

Je presentatie begint voor je presentatie.

De training geeft je inzicht in het effect op het brein van de toehoorders. Met 7 breinprincipes vergroot je de impact van je presentatie, maak je meer verbinding met je toehoorders. Eén daarvan is “luisteren met een doel”. Als de toehoorders zelf een ~doel formuleren zullen zij meer relevante informatie selecteren. Een eye opener!